Η σπανακόπιτα είναι από τις πιο νόστιμες πίτες. Αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και μπορεί να θεωρηθεί πλήρες γεύμα. Εμείς σας προτείνουμε να την φτιάξετε σήμερα για να έχετε όλη την εβδομάδα να τρώτε!
ΥΛΙΚΑ:
• 1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
• 800γρ φέτα σκληρή πικάντικη κομμένη σε μικρά καβάκια
• 2-3 ρίζες από πράσο ψιλοκομμένες
• 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
• 1 κουτί φύλο κρούστας έτοιμο για αλμυρές πίτες
• 1 αυγό
• αλάτι μια κουταλιά της σούπας
• λίγο πιπέρι
• 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
• 2-3 κ της σούπας αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Σε ένα μπολ βάζουμε το σπανάκι, το πράσο, τα κρεμμύδια, τη φέτα, το αυγό, το αλάτι το πιπέρι, το λάδι και τα ανακατεύουμε καλά.
• Ύστερα βάζουμε και το αλεύρι για να απορροφήσει τα υγρά
• Εφόσον έχουμε έτοιμη τη γέμιση σε ένα ταψί βάζουμε λίγο λάδι στο ταψί και μετά βάζουμε 4-5 φύλα στον πάτο του ταψιού και ανάμεσα από το κάθε ένα αλείφουμε με λίγο λαδάκι.
• Στο κέντρο βάζουμε όλη τη γέμιση μας και ξαναβάζουμε άλλα 4-5 φύλλα κρούστας πάνω από την ζύμη πάλι με τον ίδιο τρόπο. Αλείφοντας ένα ένα τα φύλλα με λαδάκι. Όταν τελειώσουμε κάνουμε με το μαχαίρι 3 χαρακιές πάνω στα τελευταία φύλλα για να μην φουσκώσει η πίτα μας.
• Την βάζουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτακια.
Πηγή: mothersblog.gr