Σουβλάκια σολομού με πορτοκάλι
18 Ιουλίου 2016, 12:00
Μαγειρική
94 Προβολές
Ελαφρύ και εύκολο πιάτο για το μεσημεριανό σας
Υλικά
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
- 2 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι
- 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
- 1-1/2 κιλό φιλέτο σολομού χωρίς πέτσα, κομμένο σε κύβους
- 2 πορτοκάλια κομμένα σε κύβους
- ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 16 ξύλινα σουβλάκια
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα ξύλινα σουβλάκια σε τάπερ με νερό και τα αφήνουνε για όλη τη νύχτα ή για μια ώρα αν βιαζόμαστε. Αυτό το κάνουμε για να μη καούν τα σουβλάκια μας.
- Ζεσταίνουμε το γκριλ του φούρνου σε μέτρια εστία και βουρτσίζουμε τις σχάρες με λάδι.
- Ανακατεύουμε ρίγανη, σουσάμι, κύμινο και το κόκκινο πιπέρι σε ένα μικρό μπολ.
- Παίρνουμε κάθε σουβλάκι και βάζουμε εναλλάξ από ένα κομμάτι σολομό και από ένα κύβο πορτοκαλιού. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα σουβλάκια.
- Στη συνέχεια αλείφουμε τα σουβλάκια με το μείγμα μπαχαρικών του μπολ.
- Ψήνουμε τα σουβλάκια, γυρίζοντας περιστασιακά για περίπου 8 έως 10 λεπτά συνολικά.