Πιάτο με άρωμα θάλασσας
– 500 γρ. μακαρόνια
– 200 γρ. μύδια
– 8-9 γαρίδες (μέτριο μέγεθος)
– 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
– 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 1 ½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας
– 4 κ.σ. ελαιόλαδο
– 1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό
– Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Καθαρίζετε καλά και πλένετε τα μύδια. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα μακαρόνια και μόλις συμπληρωθεί ο χρόνος βρασμού τους τα στραγγίζετε.
2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Ανακατεύετε για 2 λεπτά και προσθέτετε τα μύδια και τις γαρίδες.
3. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστούν τα υγρά προσθέτετε το χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι. Τα μαγειρεύετε για 5-6 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε στα θαλασσινά τα μακαρόνια και ανακατεύετε. Βράζετε ακόμη 2 λεπτά και αποσύρετε από τη φωτιά.