Αυτό που προγραμματίζεται στην Τήνο στις 28 Μάϊου δεν είναι ένα οποιοδήποτε γαστρονομικό event, αλλά ένα καθιερωμένο ραντεβού υψηλής γαστρονομικής στάθμης.
Ο Δημήτρης Κατριβέσης και η Μαριάντα Πιερίδη, άλλωστε, έχουν αποδείξει, μέσω του καθιερωμένου πλέον Chefs Dinner, ότι μπορούν να συγκεντρώσουν στον ίδιο χώρο γεύσεις, ερεθίσματα και κορυφαίους σεφ από όλο τον κόσμο.
Το εγχείρημα ξεκίνησε από το 2020 και φτάνοντας στον τρίτο χρόνο, αυτή η συνάντηση σπουδαίων σεφ έχει γίνει θεσμός, αλλά είναι και ένας συνεχής διάλογος. Φέτος έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία καθώς πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).
«Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερο ξεκίνημα για τη φετινή σεζόν. Για άλλη μια φορά αγαπημένοι φίλοι και συνάδελφοι, η οικογένεια μου, θα βρεθούμε όλοι μαζί μέσα στην κουζίνα να μάθουμε, να μοιραστούμε, να ακούσουμε, να συζητήσουμε και να αφουγκραστούμε τα μυστικά της γαστρονομίας, αφήνοντας στο τραπέζι το αποτέλεσμα, την Mistura όπως λέω εγώ αυτές τις μέρες στην Τήνο.
5 διεθνείς σεφ θα ανακατέψουν την τέχνη τους με την Τηνιακή πρώτη ύλη και την ελληνική κουζίνα και αυτό που θα ζήσουμε δύσκολα αποτυπώνεται με λόγια. Καταφέραμε να συντονίσουμε, παρά τις δυσκολίες, για άλλη μια φορά το νησί και την Ελλάδα μας σε μια διεθνή γαστρονομική συχνότητα που φέτος τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ», λέει, με ενθουσιασμό, ο Δημήτρης Κατριβέσης στο iefimerida για τη μοναδική αυτή γαστρονομική συνάντηση που θα γίνει στο Thama του, στην Τήνο.
Η Μαριάντα Πιερίδη, που είναι πάντα στο πλευρό του, αναφέρει «Είμαι πολύ χαρούμενη που για τρίτη συνεχή χρόνιά διοργανώνουμε το Chefs event και φυσικά η χαρά μας είναι ακόμα πιο μεγάλη γιατί το event είναι υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.
Διανύουμε πολύ δύσκολες εποχές και χρειάζεται υπερπροσπάθεια για να καταφέρεις το οτιδήποτε, ειδικότερα όταν δεν έχεις πολλούς συμμάχους! Όταν όμως το παλεύεις όλα γίνονται! Θέλει θάρρος, επιμονή, ατελείωτες ώρες στο τηλέφωνο και στον υπολογιστή, πολύ τρέξιμο αλλά και ξενύχτι για να συντονίσεις κόσμο που έρχεται από χώρες που έχουν διαφορετική ώρα με εμάς». «Εκεί χρειάζεσαι και πολλούς καφέδες για να παλεύεις και την αϋπνία», σημειώνει γελώντας!
«Θέλουμε όλοι να περάσουν υπέροχα, να λατρέψουν το νησί και τα προϊόντα του και να θέλουν να ξανάρθουν, όπως επίσης και ο κόσμος που θα μας επισκεφτεί εκείνη τη βραδιά. Να φύγουν χαρούμενοι και γεμάτοι γευστικές αναμνήσεις!».
Οι 5 κορυφαίοι σεφ που υποδέχονται o Δημήτρης Κατριβέσης και η Μαριάντα Πιερίδη
Αν διαβάσει κανείς τα ονόματα των σεφ θα κατανοήσει αμέσως το υψηλό επίπεδο, αλλά και τις προσδοκίες που εγγράφουν με την παρουσία τους στο Chefs Dinner 2022.
Πρόκειται για τους Lucía Freitas Rodriguez, Tim Golsteijn, Cristian Herrgesell, Miles Watson και David Gil Rovira, που μαζί με τον Δημήτρη Κατριβέση θα δημιουργήσουν ένα μενού επτά γαστρονομικών προτάσεων εμπνευσμένο από ελληνικά προϊόντα, τα οποία παντρεύονται με τάσεις της διεθνής κουζίνας.
Λίγα λόγια για τους σεφ που θα βρεθούν στο Thama στην Τήνο
Lucía Freitas Rodriguez - Restaurante A Tafona
Προερχόμενη από την Ισπανία, η chef Freitas μέσα σε τρεις μόλις μήνες βραβεύτηκε με 1 αστέρι Michelin για το δημιουργικό μενού του εστιατορίου «A Tafona».
Tim Golsteijn – Restaurant Bougainville
Με έδρα την Ολλανδία, ο chef Golsteijn έχει βραβευτεί με 1 αστέρι Michelin από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του εστιατορίου Bougainville.
Cristian Herrgesell – Restaurant Tim Raue
Ως επικεφαλής chef και concept creator του εστιατορίου Tim Raue στο Βερολίνο της Γερμανίας, ο chef Herrgesell έχει βραβευτεί με 2 αστέρια Michelin.
Miles Watson – Pure Berlin
Με βάση τη Νέα Ζηλανδία, ο chef Watson είναι εμπνευστής της δημιουργικής ομάδας του εστιατορίου Pure Berlin.
David Gil Rovira – I+Desserts
Με έδρα την Ισπανία, o chef Gil Rovira είναι επικεφαλής pastry chef στην ομάδα elBarri του Ferrán Adriá, επιβλέποντας μεταξύ άλλων τα 4 βραβευμένα, με 1 αστέρι Michelin το κάθε ένα, εστιατόρια Tickets, Hoja Santa, Pakta και Enigma.
To Σάββατο 28 Μαΐου, όσοι βρεθείτε στην Τήνο, θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τις γαστρονομικές προτάσεις των καλεσμένων σεφ, άρτια συνδυασμένες με ελληνικά προϊόντα, στο γαστρονομικό spot του Δημήτρη Κατριβέση, το Τhama.
Info: Thama, Λ. Σταύρου Κιονίων, Τήνος, Τηλ. κρατήσεων: 22830 29021, 6970936168, rsvp@thamarestaurant.com