Υλικά για 2-4 άτομα
– 1 κούπα κρέμα γάλακτος
– 1 1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
– 1 σκελίδα τριμμένο σκόρδο
– 1/4 φλιτζανιού βούτυρο
– 1/4 φλιτζανιού τριμμένο βασιλικό
– 1 συσκευασία ζυμαρικά ταλιατέλες
– 1/2 κιλό γαρίδες
Εκτέλεση
- Παίρνουμε τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε από τα κεφάλια, το κέλυφος της πλάτης και το μαύρο εντεράκι.
- Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τις γαρίδες με λίγο λάδι και τις μαγειρεύουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά και αφήνουμε στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σιγά-σιγά προσθέτουμε την κρέμα, το τριμμένο σκόρδο και την παρμεζάνα κι ανακατεύουμε συνεχώς. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε προσθέτοντας το βασιλικό.
- Συγχρόνως βράζουμε τις ταλιατέλες σε ζεστό νερό για 7- 8 λεπτά. Στη συνέχεια στραγγίζουμε και σερβίρουμε με τη σάλτσα αλφρέντο με τις γαρίδες.