Νόστιμο και καλοκαιρινό ορεκτικό
Υλικά για 4-6 άτομα
Για τη ζύμη
- 120 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 50 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
- 80 γραμμάρια βούτυρο κομμένο σε κύβους
- 3 κουταλιές κρύο νερό
Για τη γέμιση
- 1 μελιτζάνα, κομμένη σε φέτες
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε χοντρές φέτες
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε χοντρές φέτες
- 3 ντομάτες, κομμένες στη μέση
- 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες
- 2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
- 2 κλαράκια δενδρολίβανο
- Λίγο θρούμπι τριμμένο
- 130 γραμμάρια τυρί φέτα θρυμματισμένη
- 2 κουταλιές παρμεζάνα
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Αναμιγνύετε το αλεύρι, τη βρώμη και το βούτυρο ώστε το μείγμα να γίνει σαν χοντρά ψίχουλα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα και ρίχνετε λίγο-λίγο το νερό ώσπου να γίνει συμπαγής ζύμη. Ζυμώνετε για λίγο και την αφήνετε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
- Ανακατεύετε όλα τα λαχανικά σε ταψί. Προσθέτετε το σκόρδο, το βούτυρο, το δενδρολίβανο και το θρούμπι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
- Τα ψήνετε για 40 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς.
- Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο και στρώνετε σε φόρμα 23 εκ. Σκεπάζετε με λαδόκολλα, γεμίζετε με κεραμικά φασόλια και ψήνετε για 15 λεπτά. Αφαιρείτε τη λαδόκολλα και τα φασόλια και ψήνετε άλλα 5 λεπτά.
- Την γεμίζετε με τα λαχανικά, τοποθετείτε τη φέτα από πάνω, πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και ψήνετε για 10 λεπτά.
- Όταν στρώνετε τη ζύμη στη φόρμα την τρυπάτε με πιρούνι για να ψηθεί ομοιόμορφα χωρίς να φουσκώσει κατά τόπους.