Εύκολη συνταγή με κοινά υλικά
Υλικά για 4-6 άτομα
Για τη βάση
- 1 συσκευασία γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
- 6 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
Για τη μους
- 2 1/2 κούπες κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (625 γραμμάρια)
- 160 γραμμάρια ζάχαρη
- 300 γραμμάρια ψιλοκομμένη κουβερτούρα σοκολάτας με 70% κακάο
- 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Για τη βάση
- Στο μπλέντερ ή μούλτι θρυμματίζετε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια τα ενώνετε με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Παίρνετε ένα σκεύος για ταρτιέρα και απλώνετε το μείγμα μπισκότου πατώντας με τον πάτο ενός ποτηριού μέχρι το μείγμα να καλύψει όλη την επιφάνεια της ταρτιέρας.
Για τη μους
- Ζεσταίνετε 1 κούπα κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγουν μικρές φουσκαλίτες στα τοιχώματα της κατσαρόλας. Μην το βράσετε.
- Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα μαζί με τη βανίλια και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ και αφήνετε στην άκρη το μείγμα μέχρι να κρυώσει τελείως.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος δηλαδή 1 1/2 κούπα μέχρι να γίνει μια απαλή σαντιγί.
- Όταν κρυώσει η σοκολάτα ενώνετε με τη σαντιγί απαλά με μια μαρίζ. Ρίχνετε το μείγμα μέσα στη βάση μπισκότου και βάζετε στο ψυγείο για 6 ώρες.
Πηγή: newsbeast.gr