Πέμπτη , 28 Νοέμβριος 2024
Ταρτάκια με αποξηραμένα σύκα, μπέικον και μπλε τυρί

Ταρτάκια με αποξηραμένα σύκα, μπέικον και μπλε τυρί

Πρωτοτυπήστε με τις γαστρονομικές σας ικανότητες με απλά και εύκολα υλικά

Υλικά για 12 ταρτάκια

– 60 γραμμάρια (3 φέτες) μπέικον ψιλοκομμένο
– 6 αποξηραμένα σύκα ψιλοκομμένα
– 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
– 1 κουταλιά της σούπας μέλι
– 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
– 1/3 φλιτζάνι τριμμένo μπλε τυρί
– 1 1/2 κουταλιά της σούπας μέλι
– 1 φύλλο σφολιάτας σε θερμοκρασία ψυγείο

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αποξηραμένα σύκα μαζί με 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και 1 κουταλιά της σούπας μέλι, ανακατεύετε και αφήνετε για 1 ώρα τα σύκα στο ζεστό νερό να μουλιάσουν μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια στραγγίξτε τα και ψιλοκόψτε τα σε μικρά κομμάτια.

2.
Ζεστάνετε το φούρνο στους 190 ° C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το μπέικον ψιλοκομμένο, τα αποξηραμένα, το μέλι, δεντρολίβανο και το μπλε τυρί.

3. Ανοίξτε το φύλλο σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Κόβετε το φύλλο σε 3 πλατιές λωρίδες. Κόψτε ανά τέσσερα τετράγωνα κάθε λωρίδα για να βγουν 12 στο σύνολο.

4. Στη συνέχεια αλείψτε με λιωμένο βούτυρο μια φόρμα για μάφινς και βάζετε σε φορμάκι από 1 τετράγωνο φύλλο σφολιάτα. Συνεχίστε με τα υπόλοιπα και γεμίστε τη σφολιάτα με 1 ή 1 ½ κουταλιά της σούπας από τη γέμιση.

5. Ψήστε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν για 5 λεπτά. Γαρνίρετε με λίγο δεντρολίβανο.

sidagi.gr