Πρωτοτυπήστε με τις γαστρονομικές σας ικανότητες με απλά και εύκολα υλικά
– 60 γραμμάρια (3 φέτες) μπέικον ψιλοκομμένο
– 6 αποξηραμένα σύκα ψιλοκομμένα
– 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
– 1 κουταλιά της σούπας μέλι
– 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
– 1/3 φλιτζάνι τριμμένo μπλε τυρί
– 1 1/2 κουταλιά της σούπας μέλι
– 1 φύλλο σφολιάτας σε θερμοκρασία ψυγείο
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αποξηραμένα σύκα μαζί με 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και 1 κουταλιά της σούπας μέλι, ανακατεύετε και αφήνετε για 1 ώρα τα σύκα στο ζεστό νερό να μουλιάσουν μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια στραγγίξτε τα και ψιλοκόψτε τα σε μικρά κομμάτια.
2. Ζεστάνετε το φούρνο στους 190 ° C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το μπέικον ψιλοκομμένο, τα αποξηραμένα, το μέλι, δεντρολίβανο και το μπλε τυρί.
3. Ανοίξτε το φύλλο σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Κόβετε το φύλλο σε 3 πλατιές λωρίδες. Κόψτε ανά τέσσερα τετράγωνα κάθε λωρίδα για να βγουν 12 στο σύνολο.
4. Στη συνέχεια αλείψτε με λιωμένο βούτυρο μια φόρμα για μάφινς και βάζετε σε φορμάκι από 1 τετράγωνο φύλλο σφολιάτα. Συνεχίστε με τα υπόλοιπα και γεμίστε τη σφολιάτα με 1 ή 1 ½ κουταλιά της σούπας από τη γέμιση.
5. Ψήστε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν για 5 λεπτά. Γαρνίρετε με λίγο δεντρολίβανο.