Πέντε ελληνικά τυριά βρίσκονται στη λίστα του TasteAtlas με τα 100 καλύτερα του κόσμου.
Στην σχετική κατάταξη που δημοσιεύτηκε σήμερα, την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν τα ιταλικά τυριά Παρμεζάνα Ρετζιάνο, Μοτσαρέλα ντι Μπούφαλα Καμπάνια και Στρατσίνο ντι Κρεσέντζα και ακολουθεί η γραβιέρα Νάξου στην τέταρτη θέση.
Στην 14η θέση είναι το Μελίχλωρο Λήμνου (ΠΟΠ), στην 31η το κρασοτύρι Κω (ΠΓΕ), στην 32η το Καλαθάκι Λήμνου και στην 41η κεφαλογραβιέρα.
Η περίφημη λίστα του Taste Atlas, που δημοσιεύεται κάθε χρόνο, την κατέταξε πριν λίγες ημέρες ως την δεύτερη καλύτερη στον κόσμο, μετά την ιταλική και την ιαπωνική που ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση.
Εκτός αυτού, επτά παραδοσιακά ελληνικά πιάτα βρέθηκαν στη λίστα με τα 100 καλύτερα φαγητά στον κόσμο, εκπροσωπώντας επάξια τη χώρα μας. Πρόκειται για τον ντάκο, τα παϊδάκια, το γιουβέτσι, τον γύρο, το κοκορέτσι, το κλέφτικο και το σουβλάκι. Μάλιστα, για το περίφημο κοκορέτσι ξέσπασε διαδικτυακός «πόλεμος» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Ο ντάκος, μάλιστα, στέφθηκε η καλύτερη σαλάτα στον κόσμο για το 2023, ενώ η χωριάτικη σαλάτα κατέκτησε την 4η θέση.
4 ελληνικές πόλεις στις καλύτερες του κόσμου για φαγητό
Εξάλλου το TasteAtlas δημοσίευσε τη λίστα με τις 100 καλύτερες πόλεις στον κόσμο για φαγητό. Στη λίστα φιγουράρουν πέντε ελληνικές πόλεις, με τις τέσσερις μάλιστα στην 50αδα.
Έτσι, στη 19η θέση βρίσκεται το Ηράκλειο (με βαθμολογία 4,60), στην 21η η Αθήνα (4,60), στην 22η η Θεσσαλονίκη (4,59), στην 26η τα Χανιά (4,57) και στην 70η το Μεσολόγγι (4,41).
Η Κρήτη μάλιστα στέφθηκε 4η καλύτερη περιοχή για φαγητό στον κόσμο.
Πηγή