Πέμπτη , 28 Νοέμβριος 2024
Τηγανίτες με κάστανα και μέλι

Τηγανίτες με κάστανα και μέλι

Υλικά για 4-6 άτομα

Για τις τηγανίτες

– 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

– 3 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

– 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

– 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

– 1 1/4 φλιτζάνι γάλα

– 1 αυγό

– 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο

Για το σερβίρισμα

– 1 κιλό κάστανα

– Μέλι για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για τις τηγανίτες

  1. Σε ένα τρυπητό κόσκινο ρίχνουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, ζάχαρη και τα κοσκινίζουμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη, στη μέση ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, το αυγό και το γάλα.
  2. Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε γρήγορα με ένα σύρμα για 5 λεπτά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφος χυλός.
  3. Αφήνουμε για 5 λεπτά το μείγμα να ξεκουραστεί και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγες σταγόνες από λάδι.
  4. Με μια κούπα βάζουμε το μείγμα μας στο τηγάνι και αφήνουμε να ψηθεί  για περίπου 3 λεπτά σε μέτρια εστία μέχρι να βγουν φουσκάλες στη μέση της τηγανίτας. Τότε γυρνάμε από την ανάποδη και αφήνουμε για 2 λεπτά σε μέτρια εστία.

Για το σερβίρισμα

  1. Χαράζουμε σταυρωτά τα κάστανα και τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει για 15 λεπτά. Τα καθαρίζουμε ένα-ένα και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν λίγο.
  2. Σερβίρουμε με κάστανα στη κορυφή και μέλι.