Λαχταριστό και εύκολο πιάτο για όλες τις ώρες
Υλικά για 2-4 άτομα
– 1 συσκευασία τορτελίνια
– 600 γραμμάρια ντομάτα
– 1/3 ματσάκι άνηθο
– 1/3 ματσάκι μαϊντανό
– πολύ λίγο βασιλικό
– 50 γραμμάρια ελιά τριμμένη
– 80 ml ελαιόλαδο
– 2 σκελίδες σκόρδο
– αλάτι
– πιπέρι
– ρίγανη
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα και σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα τορτελίνια, τα σουρώνουμε και τα φυλάμε στη κατσαρόλα αφού τα λαδώσουμε λίγο, για να μην κολλήσουν.
2. Αποφλοιώνουμε την ντομάτα και την τρίβουμε, λιώνουμε επίσης και τις ελιές, ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας και τα προσθέτουμε μαζί με το σκόρδο στην κρύα σάλτσα μας.
3. Στο πιάτο σερβιρίσματος τοποθετούμε τα τορτελίνια ζεστά και από πάνω περιχύνουμε τη σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε. Προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε με λίγη παρμεζάνα.