Απαραίτητο πιάτο, ανάμεσα σε δύο βαριά γεύματα με κρέας! Πολύ γιορτινό για να το προσφέρετε ακόμη και στους καλεσμένους σας.
Υλικά
- 700 γραμμάρια γαρίδες
- 1 κεφάλι μπρόκολο
- 1 κουταλιά γλυκού σουσάμι
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
- 3 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 κουταλιά σούπας τζίτζερ φρέσκο, τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά σούπας μαύρη ζάχαρη
- Λίγο λάδι (ηλιέλαιο, σουσαμέλαιο ή …ελαιόλαδο αν δεν υπάρχει άλλο)
Εκτέλεση
- Σε μπολ χτυπάτε τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, το τζίτζερ, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το σουσαμέλαιο
- Σε τηγάνι ροδίζετε ελαφρά τις γαρίδες με ελάχιστο ελαιόλαδο, για 3 λεπτά
- Πλένετε το μπρόκολο, κόβετε τα μπουκετάκια, τα προσθέτετε στο τηγάνι με τις γαρίδες, σοτάρετε ελαφρά για άλλα 3-5 λεπτά
- Ρίχνετε στο τηγάνι την σος που κάνατε, ανακατεύετε, για άλλα 2-3 λεπτά
- Γαρνίρετε το πιάτο σας με σουσάμι και ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο
- Αυτό το πιάτο συνοδεύεται και με ρύζι αρωματικό
Πηγή