Κυριακή , 20 Απρίλιος 2025

Γεμιστά καλαμάρια

Υλικά

  • 1 ½ κιλό καλαμάρια
  • 100 γρ. ρύζι
  • 40 γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • Χυμός λεμονιού
  • Ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, καθαρίζετε τα καλαμάρια και χωρίζετε το κεφάλι με τα πλοκάμια από το σώμα.
  2. Κατόπιν, τα πλένετε και τα στραγγίζετε.
  3. Ψιλοκόβετε τα κεφάλια με τα πλοκάμια και τα ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το μισό λάδι και τις ντομάτες.
  4. Σε μια κατσαρόλα βράζετε το ρύζι για 7 με 8 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
  5. Στη συνέχεια στραγγίζετε το ρύζι και το ανακατεύετε με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Το αφήνετε στην άκρη.
  6. Ρίχνετε σε ένα μούλτι τη λιαστή ντομάτα, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το πιπέρι και το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
  7. Ανακατεύετε το μείγμα λιαστής ντομάτας με το ρύζι και γεμίζετε με ένα κουταλάκι τα καλαμάρια.
  8. Αλείφετε ένα ταψί με ελαιόλαδο και απλώνετε τα γεμιστά καλαμάρια.
  9. Ψήνετε για περίπου 15-20 λεπτά.

Source link

Ελέγξτε επίσης

Συνταγή για νηστίσιμη χορτόπιτα -Το υλικό έκπληξη αντί για χόρτα που θα αλλάξει τα πάντα στη γεύση

Νόστιμη συνταγή για νηστίσιμη χορτόπιτα να απολαύσετε τη Μ. Βδομάδα και το υλικό που δίνει …

Daily-News.GR