Τρίτη , 5 Νοέμβριος 2024

Εύκολο και πεντανόστιμο crumble ροδάκινου -Το τέλειο επιδόρπιο για το τέλος του καλοκαιριού

Αυτή η εύκολη συνταγή για τραγανό crumble ροδάκινου είναι το πιο τέλειο επιδόρπιο για το τέλος του καλοκαιριού.

Η βάση του πεντανόστιμου γλυκού είναι τα φρέσκα, ζουμερά ροδάκινα, επομένως τώρα είναι η ιδανική εποχή για να το απολαύσετε.

Ωστόσο, τα φρέσκα ροδάκινα μπορούν να αντικατασταθούν με κομπόστα ή κατεψυγμένα, αν δε θέλετε να στερηθείτε αυτό το λαχταριστό γλυκό τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι πανεύκολο και γρήγορο στην εκτέλεση, αλλά συνάμα και πολύ θρεπτικό, λόγω της τραγανιστής επικάλυψης βρώμης. Σερβίρεται καλύτερα με μια μπάλα παγωτό.

Υλικά

Για τη γέμιση:

  • 10 φλιτζάνια ροδάκινα κομμένα σε φέτες, δηλ. περίπου 10 ροδάκινα
  • ¼ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Για την τραγανή επικάλυψη:

  • 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλιτζάνι συσκευασμένη καστανή ζάχαρη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κύβους, κρύο

Για το σερβίρισμα:

  • Παγωτό βανίλια

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 375°F. Βουτυρώστε ένα τετράγωνο πυρρίμαχο σκεύος 9 ιντσών ή 8 ιντσών x 11 ιντσών.
  • Τοποθετήστε τα ροδάκινα στο βουτυρωμένο σκέυος – προσθέστε από πάνω τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το χυμό λεμονιού και την κανέλα, ανακατέψτε και αφήστε τα στην άκρη.
  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τη βρώμη, το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη και το αλάτι. Κόψτε το βούτυρο με ένα πιρούνι ή τα χέρια σας και προσθέστε το, μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρά ψίχουλα. Πασπαλίστε το μείγμα με το τρίμμα πάνω από το μείγμα ροδάκινων.
  • Ψήστε μέχρι η επικάλυψη να ροδίσει και η γέμιση να φουσκώσει, περίπου 35-40 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά. Σερβίρετε ζεστό με μια μπάλα παγωτό, αν θέλετε.

Τips:

  • Ροδάκινα: Για καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιήστε φρέσκα ροδάκινα. Κόψτε τα σε χοντρές φέτες, ώστε να παραμείνουν ωραία και ζουμερά όταν ψηθούν.
  • Ζάχαρη: Χρησιμοποιούμε κρυσταλλική ζάχαρη στη γέμιση και στη συνέχεια καστανή ζάχαρη για την επικάλυψη. Η καστανή ζάχαρη προσθέτει έναν ωραίο στρογγυλεμένο πλούτο χάρη στη μελάσα.
  • Αλεύρι: Το καθημερινό αλεύρι για όλες τις χρήσεις λειτουργεί καλύτερα για το τραγανό γαρνίρισμα.
  • Βούτυρο: Χρησιμοποιήστε ανάλατο κρύο βούτυρο σε κύβους.

Πηγή