Σάββατο , 21 Δεκέμβριος 2024

Κέικ με ζαμπόν και τυρί

.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }

Υλικά για 4 άτομα

  • 200 γραμμάρια φέτα τριμμένη
  • 200 γραμμάρια κίτρινο τυρί
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 200 γραμμάρια ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι πιπεριές κόκκινη – κίτρινη σε κύβους
  • 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 4 αβγά χτυπημένα
  • 150 ml γάλα φρέσκο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ.
  2. Στη συνέχεια κάνουμε μια λακκούβα στη μέση, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και στη συνέχεια ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  3. Τοποθετούμε σε λαδωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς σε αέρα για 1 ώρα.
  4. Αφήνουμε στο πάγκο της κουζίνας να κρυώσει λίγο και το κόβουμε.

Source link