.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }
Υλικά για 4 άτομα
- 225 γραμμάρια καπνιστό σολομό
- 100 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 75 γραμμάρια μαγιονέζα
- 11 γραμμάρια ζελατίνα
- 125 ml κρασί άσπρο
- Χυμό από μισό λεμόνι
- Λίγο αγγουράκι
- Λίγο άνηθο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 αγγούρια μικρά ή ένα μεγάλο
- 1 συσκευασία ψωμάκια για καναπεδάκια ή 1 μπακέτα κομμένη σε φέτες
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε ελαφρά το κρασί σε μια κατσαρόλα χωρίς να βράσει. Προσθέτουμε τη ζελατίνα και κόβουμε το σολομό σε μικρά κομματάκια. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το τυρί και τα ανακατεύουμε με τη μαγιονέζα.
- Ρίχνουμε στο μείγμα τη ζελατίνα, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και τον καπνιστό σολομό. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μικρές φόρμες και το παγώνουμε για τρεις ώρες.
- Όταν πήξει, θα ξεφορμάρουμε τη βάζουμε μέσα σε ένα κορνέ. Στη συνέχεια κόβετε το αγγούρι σε λεπτές φέτες και βάζετε από πάνω με κορνέ τη μους σολομού. Επαναλαμβάνετε το ίδιο με τα ψωμάκια.
Source link