Υλικά για 4 άτομα
- ½ κιλό κιμά βοδινό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο ή τριμμένο
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
- 1 αβγό
- 4 περίπου κουταλιές ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το ταψί
- ½ κοφτό κουταλάκι κύμινο σε σκόνη
- 1 κουταλιά ούζο
- 2 κουταλιές ξίδι (κόκκινο)
- 1 γεμάτη κουταλιά γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά)
- λίγο αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Βάζετε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτετε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το αβγό, 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο, το κύμινο, το ούζο, το ξίδι και τη γαλέτα.
- Αλατοπιπερώνετε το μίγμα και το ζυμώνετε καλά. Σκεπάζετε το μπολ και το κρατάτε στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα (όχι περισσότερο από 2 ώρες).
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και λαδώνετε ένα ταψί του φούρνου.
- Πλάθετε το μίγμα σε στρογγυλά κεφτεδάκια και τα αλευρώνετε ελαφρά. Τα απλώνετε στο ταψί και με ένα βουρτσάκι τα αλείφετε με ελαιόλαδο.
- Τα ψήνετε στο φούρνο για ½ ώρα, γυρίζοντάς τα μια φορά στο μέσο του ψησίματος.
Source link