Μια υπέροχη πίτα, καθαρά Χριστουγεννιάτικη, που μπορεί εύκολα να γίνει με το κοτόπουλο που έμεινε από το τραπέζι σας.
Αν δεν έμεινε τίποτα, εφοδιαστείτε με κοτόπουλο βιολογικό, χωριάτικο.
Υλικά
- 3 στήθη κοτόπουλο
- 250 γραμμάρια μανιτάρια
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 3 κρεμμύδια
- 1 κουταλιά σούπας αλεύρι διαλυμένο σε 1/2 ποτήρι γάλα
- Λίγο τυρί τριμμένο (100 γραμμάρια)
- 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
- 3 φύλλα ζύμης για τάρτες
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1 κρόκο αυγού για γαρνίρισμα
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Σε τηγάνι, με λίγο ελαιόλαδο, ροδίστε ξεχωριστά τα κομμένα κρεμμύδια και στη συνέχεια τα κομμένα μανιτάρια
- Στο ίδιο τηγάνι ροδίστε το κοτόπουλο, σε μικρά κομμάτια
- Ρίξτε στο κοτόπουλο το κρασί και ροδίστε, αφήστε να εξατμιστεί το κρασί
- Σε μπολ διαλύστε το αλεύρι στο γάλα και ρίξτε το στο τηγάνι με το κοτόπουλο
- Αφήστε να βράσει για λίγο, ώσπου να πήξει -Προσθέστε το τριμμένο τυρί, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και την κρέμα γάλακτος
- Προσθέστε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια, ανακατέψτε, βράστε για 4-7 λεπτά, να φύγουν τα πολλά υγρά
- Απλώστε τη ζύμη σε ταψάκι, ρίξτε από πάνω όλο το μείγμα, σκεπάστε με άλλο φύλλο ζύμης από πάνω
- Κλείστε καλά τα πλαϊνά, με πινέλο απλώστε τον κρόκο αυγού στην επιφάνεια της τάρτας
- Ανοίξτε μια τρυπούλα στη μέση της τάρτας και ψήστε για 30 λεπτά, ώσπου να ροδίσει πολύ καλά
Δείτε μια όμορφη συνήθεια: φύλλα από ζύμη για την διακόσμηση της κοτόπιτας.
Πηγή