Υλικά
- 9 φύλλα λαζάνια
- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
- 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
- 4 φλ. τσαγιού μοτσαρέλα σε κύβους
- 1 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κ. γλ. βασιλικό
- 1 κ. γλ. ρίγανη
- 1/2 κ. γλ. πιπέρι
- 2 φλ. τσαγιού τυρί ρικότα
- 2 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο κοτόπουλο σε κύβους
- 1 1/4 φλ. τσαγιού σπανάκι
- 1 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα για την επικάλυψη
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
- Βράστε τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε μια κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ζωμό κοτόπουλου με το γάλα και προσθέστε το στην κατσαρόλα, αφήνοντας να βράσει για 1 λεπτό.
- Ρίξτε την μοτσαρέλα και την παρμεζάνα, προσθέστε το βασιλικό, τη ρίγανη και το πιπέρι, ανακατέψτε και κατεβάστε από την φωτιά.
- Απλώστε το 1/3 της σάλτσας στο κάτω μέρος ενός ταψιού και στρώστε από πάνω το 1/3 των ζυμαρικών.
- Προσθέστε το 1/3 του τυριού ρικότα και του κοτόπουλου.
- Καλύψτε με το υπόλοιπο 1/3 των ζυμαρικών και προσθέστε ακόμη 1/3 από το μείγμα της σάλτσας, το σπανάκι και την υπόλοιπη μοτσαρέλα και παρμεζάνα.
- Τοποθετήστε τα τελευταία ζυμαρικά από πάνω και περιχύστε με την υπόλοιπη σάλτσα.
- Πασπαλίστε με μαϊντανό και το 1/4 φλυτζάνι τσαγιού παρμεζάνας και ψήστε για 35- 40 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.
Source link