Υλικά για 4 άτομα
- 20 γαρίδες μέτριες
- 1 πακέτο λιγκουίνι
- 1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμύδια, το ένα ψιλοκομμένο και το δεύτερο κομμένο στα 4
- 1 καρότο σε μεγάλα κομμάτια
- 1 φινόκιο σε φέτες + τα φυλλαράκια για το σερβίρισμα
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ούζο
- 1 κουτ. γλυκού βασιλικό ξερό
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 χούφτα βασιλικό
- 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
- 2 ντομάτες ξυσμένες στον τρίφτη
- αλάτι
- πιπέρι
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε αρχικά τις γαρίδες από το κεφάλι και το κέλυφός τους κι αφήνετε μόνο τις ουρές.
- Χαράζετε την πλάτη τους με μαχαιράκι και αφαιρείτε το εντεράκι τους.
- Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 2-3 λεπτά τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες.
- Προσθέτετε το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, το καρότο και σοτάρετε για 1 λεπτό επιπλέον ανακατεύοντας.
- Ρίχνετε 1½ λίτρο νερό και αφήνετε να βράσουν για 30 λεπτά.
- Το ζωμό τον στραγγίζετε αργότερα και με αυτόν θα βράσετε al dente τα λιγκουίνι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας τους, προσθέτοντας στην κατσαρόλα επιπλέον καυτό νερό και αλάτι.
Για τη σάλτσα
- Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα πλατιά και ρηχή και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό.
- Προσθέτετε το φινόκιο και σοτάρετε για 2 λεπτά επιπλέον.
- Σβήνετε με το ούζο και, αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα, ρίχνετε τα ντοματάκια και τις ξυσμένες ντομάτες.
- Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον ξερό βασιλικό και τη ζάχαρη. Βράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα και τελευταίες ρίχνετε τις γαρίδες.
- Βράζετε για 3 λεπτά περίπου, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Στραγγίζετε τα λιγκουίνι και τα ρίχνετε στη σάλτσα με τις γαρίδες.
- Ανακατεύετε καλά προσθέτοντας και τα φυλλαράκια του μάραθου και μοιράζετε τη γαριδομακαρονάδα σε πιάτα.
Source link