Υλικά
- 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 2 κ. γλ. αλάτι
- 1 φλ. τσαγιού βούτυρο
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 αυγά
- 1/4 κ. γλ. βανίλια
- 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα μήλα
Για την γαρνιτούρα
- 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη καστανή
- 1/8 κ. γλ. κανέλα
- 1 κ. σ. βούτυρο
- 1 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι με το μπείκιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
- Σε ένα άλλο μπολ τοποθετείτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτετε την βανίλια και ανακατέψτε.
- Στραγγίστε τα μήλα και προσθέστε τα σταδικακά στο μείγμα. Τοποθετείστε το μείγμα στις θήκες ψησίματος για μάφινς.
Για την γαρνιτούρα
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε την καστανή ζάχαρη, την 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και την κανέλα. Προσθέστε την 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο κα ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρά ψίχουλα.
- Γαρνίρετε τα μάφινς με το παραπάνω μείγμα.
- Ψήστε για 20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο. Μόλις ψηθούν αφήστε να κρυώσουν για 5 λεπτά πριν τα βγάλετε από τις φόρμες.
Source link