Υλικά
- 1 κ. σ. ξύδι βαλσάμικο
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- 4 λεπτές φέτες ντομάτας
- 600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κ. σ. πάστα ντομάτας
- 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 120 γρ. μοτσαρέλα σε φέτες
- 1/4 κ. γλ. πιπέρι
- 4 ψωμάκια για μπέργκερ
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε σε ένα μπολ το ξύδι βαλσάμικο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίξτε μέσα τις ντομάτες και αφήστε να μαριναριστούν.
- Προθερμάνετε ένα γκριλ και αλείψτε το ελαφρώς με λίγο λάδι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε τον κιμά, με την πάστα ντομάτας, το βασιλικό, την παρμεζάνα, το σκόρδο και το πιπέρι (1/4 κ. γλ.) και πλάστε τέσσερα μπιφτέκια.
- Ψήστε τα μπιφτέκια στο γκριλ στον επιθυμητό βαθμό ψησίματος.
- Τοποθετήστε πάνω από τα μπιφτέκια μία φέτα μοτσαρέλα και αφήστε την να λιώσει.
- Σερβίρετε τα μπιφτέκια πάνω στο ψωμάκι του μπέργκερ, τοποθετώντας την μαριναρισμένη ντομάτα από πάνω και κλείνοντας με το «καπάκι» του μπέργκερ.
Source link