Mια νηστίσιμη και γιορτινή συνταγή για μπισκότα κανέλας που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Τα μπισκότα αυτά ταιριάζουν υπέροχα με τον καφέ σου και διατηρούνται για πολύ καιρό.
Yλικά
- 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1/2 κούπα σπορέλαιο
- 2 βανίλιες
- 1 κ.τ.γ baking powder
- 1 κ.τ.γ σόδα
- 1/2 κ.τ.γ κανέλα
- Μιά τσιμπιά γαρύφαλλο τριμμένο
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 400 περίπου γρ. αλεύρι ΓΟΧ (ή και λίγο παραπάνω)
Εκτέλεση
- Βάλτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα να προθερμανθεί.
- Ανακατέψτε σε ένα μπολ, τη ζάχαρη με το σπορέλαιο μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Σε ένα άλλο μπολ, βάλτε το χυμό με τη σόδα. Μόλις αφρίσει ρίξτε το χυμό μέσα στο λάδι με τη ζάχαρη.
- Έπειτα προσθέστε τις βανίλιες, το baking, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιού και λίγο-λίγο το αλεύρι ώστε καθώς ζυμώνετε να έχετε μια εύπλαστη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χεριά σας.
- Ανοίξτε τη ζύμη σας σε φύλλο με πάχος 1 εκ. και φτιάξτε σχήματα με κουπάτ ή με ένα ποτήρι.
- Βάλτε τα επάνω σε λαδόκολλα, πασπαλίστε με λίγη κανέλα και ζάχαρη και ψήστε για 10 λεπτά, στον αέρα, ή ανάλογα με τις οδηγίες του φούρνου σας
Πηγή