Υπέροχος μεζές, πλήρες πιάτο αν το συνοδεύσετε με σαλάτες και καλό κρασί.
Μην μπερδεύεστε με τα πολλά λόγια παρακάτω, η συνταγή είναι απλή για μικρά παιδιά.
Υλικά
- 1 ψωμί μπαγκέτα κατά προτίμηση, σε φέτες
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 κιλό κρέας φιλέτο
- Αλάτι, πιπέρι, ένα βαζάκι πέστο
Υλικά για την τυροσαλάτα
- 2 κουταλιές σούπας cream cheese, μαλακό
- 2 κουταλιές τυρί κατσικίσιο, μαλακό
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Μια πρέζα μπούκοβο, αλάτι
Εκτέλεση
- Ξεκινήστε από το κρέας -Σκουπίστε με χαρτί από τα υγρά, ρίξτε αλάτι και πιπέρι
- Βάλτε 2 κουταλιές ελαιόλαδο στο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά -Οταν ζεσταθεί κάπως ρίξτε το φιλέτο και ψήστε για 5 λεπτά κάθε πλευρά, αν το θέλετε medium-rare
- Μέσα στο τηγάνι ρίξτε και 4 ξεφλουδισμένα σκόρδο, να πάρει άρωμα και το κρέας
- Αφήστε το κρέας σε ξύλινη επιφάνεια να κρυώσει λίγο και κόψτε το σε λεπτές φέτες για τη μπρουσκέτα
- Στο μεταξύ, ετοιμάστε το ψωμί -Κόψτε την μπαγκέτα σε μπρουσκέτες, λίγο πλάγια καλύτερα
- Ραντίστε τις φέτες με λίγο ελαιόλαδο και ρίξτε λίγο αλάτι -Βάλτε τις σε φούρνο, γκρίλ, να ψηθούν για 1-2 λεπτά κάθε πλευρά, να μείνουν μαλακές
- Στη συνέχεια, καθαρίστε 1 σκελίδα σκόρδο και περάστε τις φέτες, να πάρουν μόνο μυρωδιά
- Φτιάξτε τώρα την τυροσαλάτα που θα βάλετε στην μπρουσκέτα: βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και με μίξερ χειρός, απαλά αναμείξτε τα
- Τώρα δεν έχετε παρά να ετοιμάσετε το έδεσμα: πάνω στο ψωμί μπαίνει η τυροσαλάτα, μετά το φιλέτο, και στο τέλος βάλτε μισή κουταλίτσα πέστο
Πηγή