Κυριακή , 1 Δεκέμβριος 2024

Μπρουσκέτες με κρέας φιλέτο και πέστο

Υπέροχος μεζές, πλήρες πιάτο αν το συνοδεύσετε με σαλάτες και καλό κρασί.

Μην μπερδεύεστε με τα πολλά λόγια παρακάτω, η συνταγή είναι απλή για μικρά παιδιά.

Υλικά

  • 1 ψωμί μπαγκέτα κατά προτίμηση, σε φέτες
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κιλό κρέας φιλέτο
  • Αλάτι, πιπέρι, ένα βαζάκι πέστο

Υλικά για την τυροσαλάτα

  • 2 κουταλιές σούπας cream cheese, μαλακό
  • 2 κουταλιές τυρί κατσικίσιο, μαλακό
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Μια πρέζα μπούκοβο, αλάτι

Εκτέλεση

  • Ξεκινήστε από το κρέας -Σκουπίστε με χαρτί από τα υγρά, ρίξτε αλάτι και πιπέρι
  • Βάλτε 2 κουταλιές ελαιόλαδο στο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά -Οταν ζεσταθεί κάπως ρίξτε το φιλέτο και ψήστε για 5 λεπτά κάθε πλευρά, αν το θέλετε  medium-rare
  • Μέσα στο τηγάνι ρίξτε και 4 ξεφλουδισμένα σκόρδο, να πάρει άρωμα και το κρέας

  • Αφήστε το κρέας σε ξύλινη επιφάνεια να κρυώσει λίγο και κόψτε το σε λεπτές φέτες για τη μπρουσκέτα
  • Στο μεταξύ, ετοιμάστε το ψωμί -Κόψτε την μπαγκέτα σε μπρουσκέτες, λίγο πλάγια καλύτερα
  • Ραντίστε τις φέτες με λίγο ελαιόλαδο και ρίξτε λίγο αλάτι -Βάλτε τις σε φούρνο, γκρίλ, να ψηθούν για 1-2 λεπτά κάθε πλευρά, να μείνουν μαλακές
  • Στη συνέχεια, καθαρίστε 1 σκελίδα σκόρδο και περάστε τις φέτες, να πάρουν μόνο μυρωδιά
  • Φτιάξτε τώρα την τυροσαλάτα που θα βάλετε στην μπρουσκέτα: βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και με μίξερ χειρός, απαλά αναμείξτε τα
  • Τώρα δεν έχετε παρά να ετοιμάσετε το έδεσμα: πάνω στο ψωμί μπαίνει η τυροσαλάτα, μετά το φιλέτο, και στο τέλος βάλτε μισή κουταλίτσα πέστο


Πηγή