Όλοι ξέρουμε πια το κόλπο για να ωριμάζουν οι άγουρες μπανάνες γρηγορότερα, τις κλείνουμε μέσα σε χαρτοσακούλα.
Υπάρχει όμως ένας εξίσου εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να επιβραδύνουμε την ωρίμανσή τους, χαρίζοντάς τους ακόμα και 5 μέρες επιπλέον ζωής.
Και όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό, καθώς σπανίως τελειώνουν οι μπανάνες χωρίς να πετάξεις κάποια που παραέχει ωριμάσει για να φαγωθεί.
Τι κάνουμε; Τυλίγουμε την κορυφή των κοτσανιών τους με μεμβράνη τροφίμων.
Το μυστικό μοιράζεται μαζί μας το εκπαιδευτικό blog SnapGuide, λέγοντάς μας πως το περιτύλιγμα πρέπει να είναι σφιχτά τοποθετημένο.
Κάθε φορά που θέλουμε να βγάλουμε μια μπανάνα, ξετυλίγουμε τη μεμβράνη και δεν την τοποθετούμε πίσω, παρά βάζουμε καινούρια. Ένα μικρό κομμάτι χρειάζεται εξάλλου, δεν είναι δα και καμιά μεγάλη σπατάλη.
Είναι μεγάλο όμως το κέρδος των εξτρά 3-5 ημερών ζωής…
Source link