Τρίτη , 17 Δεκέμβριος 2024

Πέννες με blue cheese

.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 πακέτο πέννες
  • 1 κουτ. της σούπας βούτυρο
  • 200 γρ. θρυμματισμένο blue cheese
  • 330 ml κρέμα γάλακτος
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος για το πασπάλισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε μια κατσαρόλα τα ζυμαρικά να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους και τα σουρώνετε.
  2. Παράλληλα σε άλλη κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να κάψει ελαφρά και αφού σουρώσετε τα ζυμαρικά, τα ρίχνετε μέσα να ανακατευτούν με το βούτυρο και αλατοπιπερώνετε.
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και σε χαμηλή φωτιά περιμένετε να ζεσταθεί.
  4. Μόλις ζεσταθεί προσθέτετε το blue cheese θρυμματισμένο. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει το τυρί.
  5. Προσθέτετε και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Μόλις ξεκινήσει να κοχλάζει το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αδειάζετε στα ζυμαρικά.
  6. Ανακατεύετε απαλά και σερβίρετε ρίχνοντας από πάνω ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Source link