Για πικάντικη καρμπονάρα με καλαμπόκι, αυτή είναι η must συνταγή.
Το αποτέλεσμα θα είναι λαχταριστά κρεμώδες αλλά όχι βαρύ. Και η καρμπονάρα θα είναι έτοιμη σε λιγότερο από μία ώρα!
Υλικά
- 1,5 πακέτο μακαρόνια
- 3 κονσέρβες με καλαμπόκι
- 8 λωρίδες μπέικον, κομμένες σε κύβους
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινης πιπεριάς σε σκόνη
- 2 μεγάλοι κρόκοι αυγών
- 1/3 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- σχοινόπρασο, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βγάζουμε το καλαμπόκι από τις κονσέρβες και το στραγγίζουμε για να μην έχει πολλά υγρά.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το μπέικον μαγειρεύοντάς το μέχρι να μαλακώσει το λίπος και να γίνει πολύ τραγανό, για 5 με 6 λεπτά.
Βγάζουμε το μπέικον από το τηγάνι και το στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσει, περίπου 4 λεπτά.
Προσθέτουμε το καλαμπόκι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει το σκόρδο, περίπου 3 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε 8 με 10 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών. Στη συνέχεια στραγγίζουμε τα ζυμαρικά.
Ανακατεύουμε το νερό των ζυμαρικών στο μείγμα του καλαμποκιού, ανεβάζοντας τη φωτιά σε μέτρια και αφήνοντας το υγρό να σιγοβράσει.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε μαζί τους κρόκους αυγών και την κρέμα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι ανακατεύοντας καλά για να επικαλυφθεί.
Προσθέτουμε την παρμεζάνα και μπόλικο πιπέρι και ανακατεύουμε. Γαρνίρουμε με το σχοινόπρασο.
Πηγή