Υλικά
Για την κρέμα
- 2 κιλά γάλα (πλήρες)
- 1 κάστερ πάουντερ
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- Λίγη κανέλα τριμμένη
Για το σιρόπι
- 2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 2 1/2 φλ. σταγιού νερό
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
Για το σιρόπι
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζετε το νερό με την ζάχαρη, το χυμό μισού λεμονιού και τη βανίλια για περίπου πέντε λεπτά και κατεβάζετε από τη φωτιά.
- Σε ένα ταψί στρώνετε το τσουρέκι πάχους περίπου 2,5 εκατοστά και περιχύνετε με το σιρόπι.
Για την κρέμα
- Σε μία κατσαρόλα βάζετε το γάλα, τη ζάχαρη και το κάστερ και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πήξει.
- Κατεβάζετε από την φωτιά, αφήνετε 10 λεπτά να κρυώσει, περιχύνετε πάνω στο σιροπιασμένο τσουρέκι και πασπαλίζετε με λίγη κανέλα.
- Βάζετε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η κρέμα και σερβίρετε.
Source link