Δευτέρα , 23 Δεκέμβριος 2024

Σκορδάτο σπαγγέτι με μανιτάρια

Είναι το απόλυτο comfort food! Απλά υλικά, παίρνει συνολικά 20 λεπτά για να γίνει.

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πακέτο μανιτάρια
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • Αρωματικά: θυμάρι, δενδρολίβανο, βασιλικό, μαϊντανό
  • 1,5 φλυτζάνι γάλα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Βράστε τα σπαγγέτι όπως λέει το πακέτο -Σουρώστε, ρίξτε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο για να μην ξεραθούν
  • Βάλτε 2 κουταλιές βούτυρο σε τηγάνι, σε μέτρια φωτιά -Ροδίστε ελαφρά το σκόρδο για 1 λεπτό
  • Προσθέστε τα μανιτάρια κομμένα σε ροδέλες και ροδίστε για 5-8 λεπτά -Βάλτε τα στην άκρη
  • Στο ίδιο τηγάνι, βάλτε τις άλλες 2 κουταλιές βούτυρο, ρίξτε το αλεύρι και τα μυρωδικά -Ανακατέψτε ζωηρά, σε χαμηλή φωτιά, προσθέστε το γάλα, αναμείξτε καλά, ρίξτε αλάτι και πιπέρι
  • Οταν πήξει ελαφρά αυτή η σος, ρίξτε το μείγμα με τα μανιτάρια, βάλτε λίγο ζεστό νερό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αφήστε λίγο να σιγοβράσει
  • Βάλτε και το σπαγγέτι στο τηγάνι, αναμείξτε, ρίξτε λίγο μαϊντανό από πάνω


Πηγή