Παντού πουλάνε αυτή τη στιγμή κόκκινες κολοκύθες, κάθε μεγέθους. Προμηθευτήτε μερικές, κρατάνε πολύ καιρό και θα έχετε το υλικό για τις καλύτερες σούπες του χειμώνα που έρχεται.
Στην παρακάτω συνταγή προσθέτω λίγο τυρί μασκαρπόνε. Η σούπα γίνεται βελουτέ και γευστική.
Υλικά για 4 άτομα
- 1/2 ή 1 κολοκύθα, ανάλογα το μέγεθος
- 1 κρεμμύδι
- 1 φλυτζάνι τυρί μασκαρπόνε (στα σούπερ μάρκετ)
- 1 πατάτα
- 1 πρέζα κίμινο (προαιρετικά)
- Λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς
- Κόψτε την κολοκύθα στα 2 και βγάλτε όλα τα κουκούτσια με ένα κουτάλι
- Κόψτε σε φέτες όσο χρειάζεστε για την σούπα, τοποθετήστε τις σε χαρτί για ψήσιμο, με τη φλούδα
- Ρίξτε από πάνω τους λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ψήστε τις φέτες κολοκύθας για 25 λεπτά -Να ψηθούν
- Βγάλτε την φλούδα από τις φέτες κολοκύθας με μαχαίρι ή κουτάλι
- Σε κατσαρόλα ροδίστε το κρεμμύδι, ρίξτε την πατάτα κομμένη σε μικρούς κύβους, τις φέτες κολοκύθας, το κίμινο και περίπου μισό λίτρο νερό -Προαιρετικά λιώστε και έναν ζωμό κότας στο νερό προηγουμένως
- Αφήστε να βράσει για 20 λεπτά, περάστε τη σούπα στο μίξερ χειρός-μπαστούνι
- Δοκιμάστε αν χρειάζεται αλάτι, ρίξτε το μασκαρπόνε και ξαναπεράστε το μίξερ χειρός μέσα στην κατσαρόλα
- Σερβίρετε τη σούπα με μια κουταλίτσα μασκαρπόνε και με σπόρους
- Αν η σούπα είναι πολύ παχιά, ρίξτε λίγο νερό
Πηγή