Υλικά για 6-8 άτομα
Για τη ζύμη
4 φύλλα σφολιάτας έτοιμα
Για τη γέμιση
- 3 μεγάλες πατάτες
- 1 κουτί γάλα
- 500 γραμμάρια λουκάνικα πικάντικα ή της αρεσκείας σας
- 1 κ.τ.σ. λάδι
- 1 κρεμμύδι σε ροδέλες
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κ.τ.σ. αλεύρι
- 600 γραμμάρια ζωμός κρέατος
- 400 γραμμάρια φασόλια άσπρα (κοσκινισμένα, στραγγισμένα)
- 2 κ.τ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Για τη γέμιση
- Αρχικά, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε κύβους.
- Τις βάζετε για 15 λεπτά, να μαλακώσουν, τις σουρώνετε, τις βάζετε σε μπολ και τις λιώνετε καλά με πιρούνι.
- Προσθέτετε το γάλα, το βούτυρο και αλατοπίπερο.
- Ανακατεύετε καλά και αφήνετε στην άκρη. Βάζετε τα λουκάνικα στο γκριλ και ψήνετε, να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Τα κόβετε σε ροδέλες.
- Ζεσταίνετε σε τηγάνι το λάδι, προσθέτετε το κρεμμύδι και τηγανίζετε για 4-5 λεπτά, να μαλακώσουν.
- Προσθέτετε την πιπεριά, τηγανίζετε για 2-3 λεπτά και πασπαλίζετε με το αλεύρι.
- Ανακατεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 2 λεπτά. Προσθέτετε τον ζωμό και βράζετε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας, να πήξει η σάλτσα.
Για τη συναρμολόγηση της πίτας
- Παίρνετε τα 2 πρώτα φύλλα σφολιάτας και τα στρώνετε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος και αμέσως μετά ρίχνετε μέσα τα φασόλια, τα λουκάνικα και τον μαϊντανό και αδειάζετε το μείγμα με τα λουκάνικα.
- Κατόπιν απλώνετε επάνω το πουρέ της πατάτας και σκορπάτε κομματάκια βουτύρου.
- Πάνω από τον πουρέ βάζετε τα υπόλοιπα 2 φύλλα σφολιάτας καλύπτοντας τη πίτα και σπρώχνετε με τα δάχτυλά σας τη ζύμη να πάει προς τα μέσα.
- Ψήνετε για 25 – 30 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει η πίτα.
Source link