Η συνταγή της ημέρας είναι ένα λεμονάτο λαχανόρυζο.
Πρόκειται για ένα λαχταριστό πιάτο, που γίνεται εύκολα και γρήγορα. Είναι ιδανικό για μεσημεριανό και θα το λατρέψει όλη η οικογένεια, ακόμη και τα παιδιά.
Υλικά συνταγής για λαχανόρυζο
- 1000 γρ. λευκό λάχανο
- 1 μεγάλο πράσο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
- 250 ml. ζωμό λαχανικών
- Ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Χυμό λεμονιού
- 2 αυγά για την εκδοχή με αυγολέμονο
Εκτέλεση συνταγής για λαχανόρυζο
- Κόβουμε το λάχανο σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια και το πλένουμε.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάχανο και το σωτάρουμε με ελαιόλαδο.
- Aνακατεύουμε μέχρι να μαραθεί και προσθέτουμε το κρεμμύδι.
- Σωτάρουμε μέχρι να ξανθύνει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον ζωμό.
- Βράζουμε το λάχανο μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά.
- Προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό και ρύζι, ελαιόλαδο, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να βράσει το ρύζι. Κατεβάζουμε από την φωτιά.
- Περιχύνουμε με τον χυμό του λεμονιού και σερβίρουμε.
Πηγή