Το παστίτσιο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, συνδυάζοντας πλούσια γεύση και άρωμα.
Πρόκειται για ένα φαγητό που έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι σε γιορτές και οικογενειακές συγκεντρώσεις. Η βασική του συνταγή περιλαμβάνει ζυμαρικά, κιμά από μοσχάρι ή χοιρινό, και μία βελούδινη, πλούσια μπεσαμέλ που αγκαλιάζει κάθε μπουκιά.
Η αίσθηση της ζεστασιάς που αποπνέει το παστίτσιο το καθιστά τέλειο πιάτο, ενώ η γεύση του μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Η διαδικασία μπορεί να φαίνεται λίγο χρονοβόρα, αλλά το τελικό αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο.
Η παρακάτω συνταγή του Πέτρου Συρίγου είναι ιδανική για να τη μοιραστείς με φίλους ή την οικογένειά σου, ενώ ο γνωστός μάγειρας μας αποκαλύπτει και τα μυστικά για σίγουρη επιτυχία.
Δείτε τη συνταγή για παστίτσιο και τα μυστικά επιτυχίας στο Bovary.gr.
Πηγή