Η Mimi Thorisson είναι μια Γαλλοκινέζα σεφ, συγγραφέας και food blogger, γνωστή για το εκλεπτυσμένο στιλ της στη γαλλική κουζίνα και τον ρομαντικό τρόπο ζωής στην ύπαιθρο.
Έγινε διάσημη μέσα από το blog της «Manger», όπου μοιράζεται συνταγές και στιγμές από τη ζωή της με την οικογένειά της στη Γαλλία.
Γεννήθηκε στο Χονγκ Κονγκ και μεγάλωσε μεταξύ Κίνας και Γαλλίας. Είχε μια καριέρα στην τηλεόραση και τη μόδα πριν στραφεί στο food blogging. Παντρεμένη με τον Oddur Thorisson, φωτογράφο, με τον οποίο έχει αποκτήσει πολλά παιδιά.
Το ζευγάρι ζούσε για χρόνια στο Médoc, στη νοτιοδυτική Γαλλία, όπου ανακαίνισαν ένα παλιό αρχοντικό. Διοργανώνει workshops και γαστρονομικές εμπειρίες στην Ιταλία (Πιεμόντε), όπου πλέον ζει με την οικογένειά της.

Η Mimi Thorisson έχει γίνει σύμβολο της ιδανικής γαλλικής εξοχικής ζωής, συνδυάζοντας οικογενειακή θαλπωρή, παράδοση και υψηλή αισθητική στη μαγειρική.
Σε πρόσφατη συνέντευξή της, μοιράστηκε μια συνταγή για τέλειες βάφλες, όπως τις αποκαλεί. Η συνταγή είναι πολύ απλή, με λίγα υλικά που σίγουρα έχεις στην κουζίνα σου.

Συνταγή για τέλειες βάφλες από την Mimi Thorisson:

Υλικά: (για περίπου 10 βάφλες)
- 400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 6 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
- 125 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
- 25 γραμμάρια ζάχαρη
- 4 αυγά
- 500 ml γάλα (αρκετό ώστε να γίνει ο χυλός λείος αλλά όχι πολύ υγρός)
- Μια σταγόνα ανθόνερο πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη.
- Ρίξτε σιγά-σιγά το γάλα, προσθέτοντας τα αυγά ένα-ένα.
- Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Ολοκληρώστε με μια σταγόνα ανθόνερο πορτοκαλιού και ανακατέψτε καλά. Ο χυλός πρέπει να είναι εύκολος στο ανακάτεμα αλλά όχι πολύ υγρός.
- Η ζύμη σας είναι έτοιμη για τη βαφλιέρα! Ρίξτε μια μικρή κουτάλα χυλού, αρκετή για να καλύψει τη βαφλιέρα, ανάλογα με το μέγεθός της. Ψήστε για περίπου 2 λεπτά ή σύμφωνα με τον χρονοδιακόπτη της συσκευής σας.
- Σερβίρετε με μαρμελάδα, Nutella, άχνη ζάχαρη ή ό,τι άλλο επιθυμείτε!
Πηγή