Παρασκευή , 29 Νοέμβριος 2024

Συνταγή για τραγανά κουλουράκια πορτοκαλιού -Χωρίς βούτυρο και αυγά, γίνονται θεϊκά

Αν λατρεύεις τα κουλουράκια, αυτή η συνταγή είναι για σένα.

Τα κλασσικά κουλουράκια πορτοκαλιού είναι απίστευτα νόστιμα, με μοναδικό άρωμα και γεύση. Είναι το ιδανικό σνακ που συνοδεύει τέλεια τον καφέ σου το πρωί ή το απόγευμα. Γίνονται εύκολα και γρήγορα και είναι νηστίσιμα, χωρίς, δηλαδή, βούτυρο, αυγά και γάλα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υλικά συνταγής για κουλουράκια

  • 1 ποτήρι του νερού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 1 ποτήρι του νερού αραβοσιτέλαιο
  • 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
  • 1 φακελάκι baking powder
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 700 – 750 γρ. αλεύρι γ.ο.χ

Εκτέλεση συνταγής για κουλουράκια

  • Σε ένα λεκανάκι, ρίχνουμε τη ζάχαρη με το λάδι και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν, περίπου για 5 λεπτά.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το ξύσμα και το baking powder.
  • Προσθέτουμε εναλλάξ το χυμό πορτοκαλιού και μισό από το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι λίγο – λίγο ανακατεύοντας με το χέρι, μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη, που να κολλάει ελαφρά στα χέρια.
  • Αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» και να σφίξει στο ψυγείο για μισή με 1 ώρα.
  • Πλάθουμε τα κουλούρια και τα στρώνουμε σε λαδωμένες ή βουτυρωμένες λαμαρίνες ή με λαδόκολλα.
  • Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200°C ή στους 170°C στον αέρα, για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Πηγή