Εύκολη συνταγή, με πράσα εποχής, προσθέτω δύο εξαιρετικά μπαχαρικά, κουρκουμά και κίμινο, τολμήστε τα.
Υλικά
- Ζύμη για τάρτα
- 4 πράσα
- 1 καρότο
- 100 γραμμάρια μπέηκον ποιοτικό
- 1 πρέζα κίμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
- 2 αυγά +2 κρόκους
- 1/2 ποτήρι γάλα
- 1 χάρτινο κουτάκι κρέμα γάλακτος
- 100 γραμμάρια τυρί τριμμένο
- Αλάτι και πιπέρι
- Λίγο μοσχοκάρυδο για τρίψιμο
- Λίγο βούτυρο, λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Πλύντε τα πράσα, πετάξτε το πράσινο, κόψτε τα στα δύο, πλύντε τα ανάμεσα στα φύλλα
- Στη συνέχεια ψιλοκόψτε τα
- Σε βαθύ τηγάνι ρίξτε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και ροδίστε απαλά τα πράσα, να σιγοβράσουν
- Προσθέστε τον κουρκουμά σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε για 4-5 λεπτά
- Βγάλτε τα στην άκρη
- Πλύντε το καρότο, τρίψτε το χοντρά και ροδίστε το στο ίδιο τηγάνι -Βάλτε το στην άκρη
- Απλώστε τη ζύμη σε ταψάκι
- Απλώστε τα λαχανικά, κόψτε σε κυβάκια το μπέηκον, απλώστε το, ρίξτε το κίμινο
- Σε μπολάκι χτυπήστε τα αυγά, τους κρόκους, το γάλα και την κρέμα
- Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, τρίψτε λίγο μοσχοκάρυδο και ρίξτε το τυρί -Ανακατέψτε καλά
- Περιχύστε τα λαχανικά -Ψήστε την τάρτα σας για 45 λεπτά ώσπου να ροδίσει καλά
- Σβήστε τον φούρνο και αφήστε την για 5 λεπτά επιπλέον, θα γίνει πιο αφράτη
- Μοναδική και εύκολη τάρτα, τρώγεται υπέροχα με μια σαλάτα
Νέα ιδέα: Η ίδια ακριβώς συνταγή, χωρίς ζύμη, σε βουτυρωμένο φορμάκι
Πηγή