Η «Χαρά» στην Πατησίων, το ρετρό ζαχαροπλαστείο που έγινε θρύλος, μετά από 54 χρόνια παραμένει ασυναγώνιστο για το εκμέκ και το παγωτό του.
Η Πατησίων τη δεκαετία του ’60, όταν άρχισε και η μεγάλη ανοικοδόμηση των πολυκατοικιών στην Αθήνα, γνώρισε μεγάλες δόξες. Τότε δημιουργήθηκε και ένα υπερπολυτελές συγκρότημα, η «Χαρά», με διαμερίσματα που είχαν όλες τις ανέσεις.
Δίπλα ακριβώς ο Νίκος Παπουτσής και ο συνέταιρος του Σταύρος Ζάγκος, άνοιξαν ένα ζαχαροπλαστείο, που έμελλε να γράψει τη δική του Ιστορία. Το ονόμασαν «Χαρά» ακριβώς λόγω του παρακείμενου συγκροτήματος. Ο Νίκος δούλευε από μικρός σε ζαχαροπλαστεία, την τέχνη όμως την έμαθε από τη μητέρα του, την Αριστέα, η οποία έφερε από την Κωνσταντινούπολη όλες τις μαγικές συνταγές της στον πάτο του παπουτσιού της, όταν πρόσφυγας το 1922 αναγκάστηκε να έρθει στην Ελλάδα. Για την Αριστέα αυτές τις συνταγές, που είχε συγκεντρώσει από τα νιάτα της όταν δούλευε στα γλυκοπωλεία της Πόλης, ήταν η περιουσία της.
Διαβάστε περισσότερα για τη «Χαρά» στο Bovary.gr.
Πηγή