Σε ποιον δεν αρέσει λίγος φρέσκος βασιλικός, δυόσμος ή μαϊντανός στο φαγητό, δίνοντας το κατιτίς παραπάνω στη γεύση;
Τα αρτύματα είναι ακαταμάχητα για τους περισσότερους, μόνο που έχουν την κακιά συνήθεια να χάνουν γρήγορα τα υπέροχα αρώματά τους.
Κι έτσι καταφεύγουμε στις αποξηραμένες εκδοχές τους, χάνοντας ωστόσο σε γεύση και ευωδία.
Ο συνηθέστερος τρόπος για να διατηρούνται τα βότανα φρέσκα είναι η κατάψυξη, περνώντας τα από το μπλέντερ με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν πάστα.
Υπάρχει ωστόσο και ο παραδοσιακός τρόπος της ιταλίδας νοικοκυράς, ο… παστός. Αν καλύψουμε φύλλα βασιλικού, για παράδειγμα, με χοντρό αλάτι και τα αποθηκεύσουμε σε ένα κρύο μέρος, τότε θα διαρκέσουν ως και έναν μήνα χωρίς να χάσουν σημαντικά σε χρώμα και γεύση.
Πριν τα χρησιμοποιήσουμε, τινάζουμε το αλάτι από πάνω τους…
Source link