.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }
Υλικά για 6 άτομα
Για τη ζύμη
- 2 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι
- 1 πρέζα αλάτι
- ½ φλιτζάνι νερό
- 200 γραμ. βούτυρο
Για την κρέμα
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 20 γραμ. βούτυρο
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 1 αβγό
- 2 κ.σ. γεμάτες κοσκινισμένο αλεύρι
- 1 βανίλια
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
- Σε μια επιφάνεια εργασίας ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και κόβουμε μέσα στο αλεύρι το βούτυρο.
- Τρίβουμε το αλεύρι με το βούτυρο δημιουργώντας ψίχουλα. Ρίχνουμε το αλμυρό νερό και ζυμώνουμε τη ζύμη.
- Πλάθουμε και κόβουμε τη ζύμη σε 5 κομμάτια, το τελευταίο κομμάτι πρέπει να είναι μικρότερο από τα άλλα.
- Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε φύλλο πάχους 1 mm. Τρυπάμε τα φύλλα σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι.
- Τοποθετούμε τα φύλλα σε ταψί με λαδόκολλα και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 ° C για 8-10 λεπτά. Έχουμε έτσι 5 παντεσπάνια.
Για την κρέμα
- Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το αβγό, το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη βανίλια.
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
- Για να στήσουμε την τούρτα περιχύνουμε το πρώτο παντεσπάνι με το 1/4 της κρέμας και βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι, το ίδιο κάνουμε και με τα υπόλοιπα.
- Το τελευταία (το μικρότερο) παντεσπάνι θα χρησιμοποιηθεί θρυμματισμένο για πασπάλισμα.
- Αφήνουμε να δέσει το γλυκό για 2-3 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.
Source link