Γιορτές χωρίς πασχαλινά κουλουράκια δεν γίνονται και με αυτή τη συνταγή το αποτέλεσμα θα είναι σούπερ τραγανό.
Το Πάσχα απέχει μόλις λίγες ημέρες και οι φούρνοι έχουν πάρει φωτιά.
Υλικά
- 400 γρ. βούτυρο αγελάδος LURPAK
- 280 γρ. καστανή ζάχαρη ψιλή
- 730 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 μεσαία αυγά
- 1/2 κ.γ baking powder
- 1 κ.γ κανέλα (προαιρετικά)
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε το βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κομμάτια, μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Στη συνέχεια, με το φτερό, χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές ζυμάρι.
- Έπειτα, αφαιρούμε το ζυμάρι από τον κάδο και αμέσως κάνουμε κουλουράκια στο σχήμα που επιθυμούμε.
- Τοποθετούμε τα κουλουράκια μας σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Αμέσως μετά, σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αυγό, με το νερό και την ζάχαρη και με ένα πινέλο περνάμε τα κουλουράκια μας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 20 λεπτά.
Για περισσότερες συνταγές του pastry chef Δημήτρη Μακρυνιώτη:
-Official Website: https://dimitriosmakriniotis.gr/
-Instagram: http://bit.ly/dimitriosmakriniotis
-Facebook: http://bit.ly/dimitriosmakriniotisfb#
Πηγή