Παρασκευή , 29 Νοέμβριος 2024

Τραγανά πασχαλινά κουλουράκια -Συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη

Γιορτές χωρίς πασχαλινά κουλουράκια δεν γίνονται και με αυτή τη συνταγή το αποτέλεσμα θα είναι σούπερ τραγανό.

Το Πάσχα απέχει μόλις λίγες ημέρες και οι φούρνοι έχουν πάρει φωτιά.

Υλικά

  • 400 γρ. βούτυρο αγελάδος LURPAK
  • 280 γρ. καστανή ζάχαρη ψιλή
  • 730 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 μεσαία αυγά
  • 1/2 κ.γ baking powder
  • 1 κ.γ κανέλα (προαιρετικά)
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε το βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κομμάτια, μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Στη συνέχεια, με το φτερό, χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές ζυμάρι.
  • Έπειτα, αφαιρούμε το ζυμάρι από τον κάδο και αμέσως κάνουμε κουλουράκια στο σχήμα που επιθυμούμε.
  • Τοποθετούμε τα κουλουράκια μας σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Αμέσως μετά, σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αυγό, με το νερό και την ζάχαρη και με ένα πινέλο περνάμε τα κουλουράκια μας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 20 λεπτά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για περισσότερες συνταγές του pastry chef Δημήτρη Μακρυνιώτη:

-Official Website: https://dimitriosmakriniotis.gr/

-Instagram: http://bit.ly/dimitriosmakriniotis

-Facebook: http://bit.ly/dimitriosmakriniotisfb#


Πηγή