Υλικά (για 2 άτομα)
- 2 καρότα
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κ. σ. σκόνη σκόρδου
- 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1 κ. γλ. πιπέρι
Για τη σάλτσα
- 2 κ. σ. γιαούρτι
- 1 κ. σ. χυμό λεμόνι
- 1/2 κ. γλ. σκόρδο
- 1 κ. γλ. πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Κόψτε τις δύο άκρες του καρότου. Κόψτε το καρότο στη μέση και κάθε κομμάτι σε τρία ισομερή επιμέρους κομμάτια (κατά μήκος).
- Σε ένα μπολ τοποθετείστε όλα τα υλικά και ρίξτε μέσα τα καρότα. Ανακατέψτε καλά.
- Καλύψτε ένα ταψί με ένα κομμάτι λαδόκολλα και τοποθετείστε πάνω τα καρότα.
- Ψήστε για 15-20 λεπτά, ανάλογα με το πόσο τραγανά τα θέλετε.
- Βγάλτε από το φούρνο και γαρνίρετε με την παρμεζάνα και τον μαϊντανό.
Για τη σάλτσα
- Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα μπολ.
- Σερβίρετε τα καρότα ζεστά.
Source link