.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }
Υλικά για 2 άτομα
- 2 μέτριες τσιπούρες
- 4 -5 μέτριες πατάτες κομμένες
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- 1 φλιτζανάκι νερό
- ελαιόλαδο
- χυμό λεμονιού
- δεντρολίβανο
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αλείφουμε καλά με λεμόνι και λάδι.
- Κόβουμε από 2 πολύ λεπτές φέτες λεμόνι και τις βάζουμε στην κοιλιά του κάθε ψαριού.
- Κόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε μέσα σε μπολ. Τις περιχύνουμε με λάδι, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Ανακατεύουμε να πάνε παντού όλα τα υλικά.
- Βάζουμε τα ψάρια σε ταψί που σκεπάζεται ή σε γάστρα. Γύρω-γύρω βάζουμε τις πατάτες, δεντρολίβανο και το νεράκι.
- Σκεπάζουμε με το καπάκι ή και με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου για 30 λεπτά, ή όσο χρειάζονται για να ψηθούν οι πατάτες.
- Προς το τέλος του ψησίματος, αφαιρούμε το σκέπασμα και γυρίζουμε στο γκριλ για λίγα λεπτά, ώστε να πάρουν χρώμα τα ψάρια και οι πατάτες.
Source link