Υλικά για 4 άτομα
- 1 κούπα φακές
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδου
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 1/2 κούπες νερό
- 1 κούπα ρύζι
- 1 κ.γλ. κύμινο
- 1/2 κ.γλ. κανέλα
- 1 φύλλο δάφνης
- μαϊντανό
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 2 κ.σ. βαλσάμικο
- 1 κ.σ. ζάχαρη
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
- Κόβετε αρχικά τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και σοτάρετε σε σιγανή φωτιά με το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο και τη ζάχαρη.
Για το φακόρυζο
- Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε τη φακή και το νερό.
- Σιγοβράζετε για 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτετε και το ρύζι με την κανέλα, το κύμινο και τη δάφνη.
- Σιγοβράζετε για άλλα 15 λεπτά.
- Σερβίρετε προαιρετικά με φέτες λεμονιού και λίγο γιαούρτι.
Source link