Είναι μια εντελώς πρωτότυπη και πεντανόστιμη σούπα ψαριών. Ακολουθήστε πιστά τη συνταγή, μη φοβάστε τα υλικά.
Υλικά
- 1 φιλέτο μπακαλιάρο, 1 φιλέτο σολωμό, 1 φιλέτο λαβράκι (παίρνει κάθε είδους ψάρι η συνταγή)
- 4 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 καρότο
- 1 πράσο, μόνο το λευκό
- 1 κλωνάρι σέλινο
- 1 μεσαίο κρεμμύδι
- 20 γραμμάρια βούτυρο
- Λίγο σαφράν -Κρόκο Κοζάνης, 6-9 κλωστές κρόκου
- 1 φύλλο δάφνης
- Χοντρό αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό, προσθέστε τα λαχανικά, το χοντρό αλάτι και το φύλλο δάφνης -Βάλτε το να βράσει για 15 λεπτά, να γίνει σαν σος
- Σε κατσαρολάκι βάλτε το βούτυρο και ροδίστε μέσα το κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, για 10 λεπτά
- Προσθέστε το κρασί στο κρεμμύδι, αφήστε να αρωματίσει για 2 λεπτά
- Προσθέστε τον κρόκο και την κρέμα γάλακτος -Χαμηλώστε τη φωτιά, αφήστε να βράσει για 10 λεπτά -Ρίξτε 2-3 κουταλιές από την σος λαχανικών
- Βάλτε τα ψάρια, κομμένα σε κύβους, στο νερό με τα λαχανικά να βράσουν για 5 λεπτά
- Προσθέστε στην κατσαρόλα τον κρόκο με την κρέμα, ανακατέψτε, δοκιμάστε για το αλάτι
- Σερβίρετε πολύ καυτή τη σούπα με άφθονο πιπέρι!
Πηγή