Δευτέρα , 23 Δεκέμβριος 2024

Ψαρονέφρι με θυμάρι και πατάτες

.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }

Υλικά για 2 άτομα

  • 3 κομμάτια ψαρονέφρι, κομμένα σε τέσσερα κομμάτια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 200 ml κόκκινο κρασί
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • πιπέρι

Για τις πατάτες

  • 1 νεροπότηρο λευκό κρασί
  • 1 πρέζα σαφράν
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κιλό μικρές στρογγυλές πατάτες καλά καθαρισμένες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })

Εκτέλεση

  1. Πιέζουμε τα κομμάτια από το ψαρονέφρι ώστε να ανοίξουν και να απλώσουν λίγο.
  2. Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
  3. Ρίχνουμε τα κομμάτια κρέατος στο τηγάνι και τα ψήνουμε και από τις δύο πλευρές χαμηλώνοντας την φωτιά. Όταν αρχίζουν και ροδίζουν, τότε αλατίζουμε.
  4. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αλλάξει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη μουστάρδα και ρίχνουμε το πιπέρι και το θυμάρι.
  5. Μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε το μέλι και δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά ώστε να καραμελώσει. Συνοδεύουμε με τις πατάτες.

Για τις πατάτες

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε τις πατάτες. Δεν τις τηγανίζετε, τις σοτάρετε μέχρι να πιάσουν γύρω- γύρω μια μικρή κρούστα.
  2. Όταν όλες οι πατάτες έχουν γυαλίσει καλά τις πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Μην σας φοβίζει το υλικό δεν θα βγουν γλυκές οι πατάτες, η ζάχαρη θα καραμελώσει. Τις ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  3. Σβήνετε με το νεροπότηρο λευκό κρασί, ρίχνετε μέσα το σαφράν, ανακατεύετε καλά να σκορπιστεί παντού το υπέροχο χρώμα του σαφράν, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
  4. Ανοίγετε τη κατσαρόλα, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσουν οι πατάτες μέχρι να εξατμιστεί εντελώς το κρασί και να μείνει μόνο το λάδι.
  5. Τις ανακατεύετε με προσοχή για να μη σπάσουν.

Source link