Τρίτη , 24 Δεκέμβριος 2024

Δέκα διατροφικές συμβουλές για να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου!

Η ανθυγιεινή διατροφή σε συνδυασμό με την καθιστική ζωή συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης διαφόρων μορφών καρκίνου αλλά και άλλων σοβαρών ασθενειών όπως η καρδιοπάθεια και ο διαβήτης.

Σύμφωνα μάλιστα με το Παγκόσμιο Ταμείο Έρευνας για τον Καρκίνο (WCRF), περίπου το 20% όλων των περιστατικών καρκίνου στις ΗΠΑ σχετίζονται με την κακή διατροφή, τα παραπανίσια κιλά, την αποχή από τη σωματική άσκηση και την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Όσον αφορά τη διατροφή, ο ρόλος της στην πρόληψη του καρκίνου είναι διπλός, αφού από τη μία υπάρχουν τροφές που είτε διευκολύνουν είτε εμποδίζουν τις καρκινικές μεταλλάξεις στο σώμα και από την άλλη μια υγιεινή διατροφή βοηθά στη διατήρηση ενός φυσιολογικού σωματικού βάρους (η παχυσαρκία είναι η δεύτερη κυριότερη τροποποιήσιμη αιτία καρκίνου).

Στην παρακάτω gallery μπορείτε να δείτε 10 πολύτιμες διατροφικές στρατηγικές με αποδεδειγμένη αντικαρκινική δράση τις οποίες πρέπει να βάλετε σε εφαρμογή σήμερα κιόλας!

Πηγή: Cancer Research UK, Healthista ADTECH.config.placements[5933563] = { params: { alias: “”, key:””, target: “_blank” } };

Δείτε κι αυτό:

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε την αντικαρκινική δράση των τροφών

Καρκίνος: 19+1 τρόποι να μειώσετε τον κίνδυνο

Καρκίνος στο συκώτι: Ο παράγοντας που τον καθιστά θανατηφόρο


Πηγή