Η έλλειψη βιταμινών και στοιχείων προκαλεί συχνά συγκεκριμένα συμπτώματα, για παράδειγμα συχνά κρυολογήματα ή τριχόπτωση, ώστε ο οργανισμός μας να μας προειδοποιήσει να ενισχύσουμε τα επίπεδά τους.
Άλλοτε πάλι, η έλλειψη βιταμινών ή μεταλλικών στοιχείων είναι «αθόρυβη», με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να διαπιστώσουμε ποιο θρεπτικό συστατικό χρειάζεται ο οργανισμός μας.
Μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Advances in Nutrition καταδεικνύει ότι μεγάλο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού παρουσιάζει έλλειψη σε βιταμίνη Ε.
Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα της βιταμίνης που πρέπει να λαμβάνουμε είναι τα 15 mg.
Οι καλύτερες πηγές βιταμίνης Ε είναι τα αμύγδαλα, το σπανάκι, το αβοκάντο, το ελαιόλαδο και το μπρόκολο.
Ερευνητές από το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Όρεγκον ανέλυσαν τεράστιο όγκο δεδομένων που αφορούν στον αντίκτυπο της έλλειψης βιταμίνης Ε και διαπίστωσαν ότι ευθύνεται για τις παρακάτω καταστάσεις:
Πηγή