Εάν έχετε λάβει διάγνωση για γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ή σας ταλαιπωρούν πότε-πότε κρίσεις καούρας, το πρώτο βήμα για να αποφύγετε τις ενοχλήσεις είναι να αλλάξετε τη διατροφή σας.
Ορισμένα συστατικά σε τροφές και ροφήματα ή ποτά είναι πιο πιθανό να πυροδοτήσουν την παλινδρόμηση οξέων από το στομάχι προς τον οισοφάγο και κατ’ επέκταση το έντονο «κάψιμο» στο στήθος ή στο πίσω μέρος του λαιμού.
Στην παρακάτω gallery θα δείτε τις κατηγορίες τροφών και ποτών/ροφημάτων που συνδέονται στενότερα με τις κρίσεις καούρας.
Πηγή: Reader’s Digest
Δείτε κι αυτό: ADTECH.config.placements[5933563] = { params: { alias: “”, key:””, target: “_blank” } };
Οι 5 απόλυτες λύσεις για να απαλλαγείτε από τις καούρες
Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Μπορεί να εξελιχθεί σε καρκίνο;
Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Επιτρέπεται η κατανάλωση καφέ;
Πηγή