Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε πολυφαινόλες (αντιοξειδωτικά), ινουλίνη (ένας τύπος πρεβιοτικού), φυτικές ίνες και μέταλλα.
Ωμή ή μαγειρεμένη θεωρείται σπουδαία τροφή, καθώς περιέχει βιταμίνες Α, C και του συμπλέγματος Β, ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, φυλλικό οξύ και μαγνήσιο. Αποτελεί επίσης πολύ καλή πηγή βιταμίνης Κ, η οποία συμμετέχει στη διατήρηση της υγείας των οστών, ενεργοποιώντας την πρωτεΐνη οστεοκαλσίνη.
Μια μεγάλη αγκινάρα παρέχει το ένα τέταρτο της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης φυτικών ινών.
Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο τα οφέλη από την κατανάλωση αγκινάρας:
Πηγή