Το ακατέργαστο βιολογικό κακάο συγκαταλέγεται σε αυτά που αποκαλούμε τα τελευταία χρόνια «υπερτροφές».
Είναι υγιεινό, μη επεξεργασμένο προϊόν που προέρχεται από το κακαόδεντρο, το φυτό από το οποίο παρασκευάζεται και η σοκολάτα.
Το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά κακάο διατίθεται σε μορφή σπασμένων σπόρων ή σκόνης. Και τα δύο μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φυσικό γλυκαντικό ή να προστεθούν σε smoothies, βρόμη και άλλες συνταγές.
Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες τα οφέλη από την τακτική κατανάλωση ακατέργαστου κακάο.
Πηγή: Medical Daily
Διαβάστε επίσης:
Μαύρη σοκολάτα για καλύτερη μνήμη, λιγότερο στρες και πιο δυνατό ανοσοποιητικό
Σοκολάτα: 7 επιστημονικοί λόγοι που «επιβάλλουν» την κατανάλωσή της
Κακάο: Σύμμαχος και κατά της υπέρτασης
Πηγή